bez názvu - zatiaľ

autor:: slavo

rubrika:: poviedky

Túlal som sa mestom, bola už noc. Ulice boli prázdne, opustené a tiché. Len odpadky vydávali šuchotavý zvuk ako ich vietor naberal do svojho náručia a potom z väčšej či menšej výšky púšťal naspäť k zemi. Zavše sa ozvalo aj šuchotanie novín. Zohol som sa a jedny zodvihol. Prelistoval som nimi, boli včerajšie.

Zastavilo pri mne červené auto, stiahlo sa okienko a chlapík okolo 50 s veľkým bruchom a mastnými vlasmi zopnutými do konského chvosta mi navrhol že ma niekam odvezie. Bolo mi to jedno a tak som nasadol aj s novinami.

Chcel sa rozprávať, aj začal trepať nejaké nezmysly, nepočúval som ho, zachytil som len že cestuje do druhého mesta za nejakou prácou a či ma tam vezme. Ticho som zamumlal, že hej a nechal som sa unášať krajinou v červenom aute s tučným chlapíkom.

Z driemot som sa prebral až keď som zacítil ruku na svojom stehne, v priebehu sekundy som zistil že stojíme na nejakom tmavom odpočívadle. Tučná ruka sa blížila k môjmu vtákovi. Chlapíka som odstrčil.

- Čo blbneš kurva, myslel som že to chceš, stál si na kraji cesty, nasadol si ku mne...

- Nie nechcem.

- Ale no ták, čo nežiješ, vždy sa čaká od stopára sex, aj vo filme to bolo...

Vytiahol som skladací nožík a bodol mu do krku, otvoril dvere a chlapíka vysotil von, nožík som utrel do novín a vyhodil aj tie. Z vonku bolo počuť len chrčanie. Presadol som a odišiel preč. Na prvej pumpe čo bola pri ceste som zastavil, kúpil pivo a cigarety. Prázdne plechovky a špaky končili vzadu na sedadle. Skoro ráno som dorazil do mesta. na parkovisku pred nejakým nákupným centrom som prezrel spolujazdcovu priehradku, bola tam búchačka a nejaké prachy plus doklady toho chlapíka. Búchačku a prachy som zobral, môžu sa hodiť. Ubytoval som sa v nejakom hoteli, na izbe som hneď zaspal.

Keď som vstal bola už zase tma, zišiel som dole do baru, objednal si fľašu vína a zostal sedieť za barom. Barman nemal veľa práce a tak nadväzoval rozhovor, že odkiaľ som, kam idem a podobné hovadiny. Dopil som fľašu a objednal ešte jednu, aj keď mi bolo jasné že sám ju už nedopijem. Od stola za mnou bolo počuť hlasnú zábavu, nejaká skupinka ľudí oslavovala alebo čo. Oni oslavovali a ja som pil víno.

- Hej barman daj mi 4 metaxi. - povedala mladá baba a postavila sa vedľa mňa

Už trošku pripitý som sa na ňu pozrel a vravím:

- To je koľko hviezdičková metaxa?

- 5, prečo?

- Doma pijem 8 hviezdičkovú.

Baba odniesla metaxu kamošom, vrátila sa a sadla si na barovú stoličku hneď vedľa mňa.

- Dáš si víno, sám ho nedopijem.

- Dám, červené mám rada, čo tu robíš?

- Som námorník, teda majiteľ lode, starej plachetnice ešte bez motora a hľadám posádku, niekoho už mám, ale chýba mi kormidelník.

- Čo by mal spĺňať?

- Musí vedieť kormidlovať a musí byť potetovaný.

- Tak takého asi ťažko nájdeš.

- A čo tu robíš ty?

- Som tu na výstave, som zástupkyňa jednej spoločnosti, vlastne robím im hostesku.

- Ahaaa

Po týchto všetkých somarinách čo som jej natrepal sme dopili fľašu a skončili u mňa na izbe. Trtkali sme vyše hodinu, vyskúšali rôzne polohy, bol som na nej, ona bola ne mne, boli sme vedľa seba, za sebou, ale nemohol som sa urobiť, vždy keď som prirážal žblnkalo mi v bruchu nakoniec som sa odvalil a zaspal. Keď som sa zobudil ona už v izbe nebola. Odhlásil som sa z hotela, zaplatil peniazmi od úchyláka a vypadol.

napísanísané:: 1.9.2008

prečítalo:: 1610 ludí