ROZPRÁVKA

autor:: rocknrolla

rubrika:: haluze/blbosti

Sú Vianoce. Strýko sa ukladá spať na matrac v obývačke a dvanásť ročná sesternica mi hladká kokot.
,,Hej, čo tam s ňou robíš?,,pýta sa
,,Prestaň! Už som ti to hovoril že máš s tým prestať.,, Vravím jej, ale ona sa len usmieva a pokračuje. Je to len dieťa čo sa hraje na dospeláčku.
,,Choď ich okúpať.,, Ozve sa ženský hlas z druhej strany matraca a ja som vo vani, kde ich mydlujem, keď nato zistím, že na mydle sú moje chlpy z ohambia. Dom je plný. Kráča po ňom moja mŕtva babka s koláčom a potmehúcky sa usmieva, inak všetci prešli fázou šilenstva v plutí slín pri rozprávaní a v tom momente zaznie v televízore ROZPRÁVKA. Dávajú ju o pol piatej poobede. Každý sa hemži a niekto dúfa v dobrý koniec. V ožiarených pixeloch televízie sa dá vyčítať reklama na energetický nápoj T(té).
,,Keď sa vám zmení drevená stolička na bubnujúceho šimpanza, nieje to halucinácia, je to tým že vám pred očami namiesto stoličky bubnuje šimpanz. T,T,T,
ochutnajte nový zmysel života. T...a varovanie energetického nápoja redbull.,, Presne ako odporúčane dermatologickou komorou Slovenska.
prebúdzam sa na patologickom stole. Lekárske plášte a škrtance písmen, čo svieťa na stene pochádzajúce z lúčou toho prístroja čo presvetluje veci napísané na igelitovom papiery na stenu. Da Vinčiho kresby človeka, škrtance všetkých básnikov a hudba. Ach tá hudba. Nevnívam nič len to že sa vnáram do skleneného domu s obrovskou penou a vodou. Nemôžem zato zbieram sa z trávy v záhrade presne ako ona.
,,spravím vám čaj?,,Spíta sa a pritom má vytopený byt, praskajúce steny a zárodky pliesni so zničenou farbou no sklá su celkom pekne umyté.
,,Jasné.,, Odpovie niekto a otočí sa na mňa.
,,Prečo si to spravil?,,
,,Ja neviem.,, Odpovedám a kradnem jej blúzku, čo má na sebe. Trhám sa s ňou o ňu. utekám. Plače pokľačiačky bez bluzky s nedopitým čajom a ja som znova na patologickom stole. Svet sa zmenil. Postapokaliptické veštenie apokalipsy je dávno prežité a na timeskuare predávajú mládatá dinosaurov upečeních na špilkách ako ražniči.
,,Vám jebe?,,
,,Prečo?,,odpovedám a všade je bordel ako z hororového filmu, mám nezaviazané šňúrky na kanadách a jedná noha mi vysí z patologického stola. Som zhrbený, niečo žmolím v rukách.
,,Vy si výrábate T?,,
,,Noa?,,odpovie niekto no neviem kto to je, ale viem, že v tom niesom sám.
Šňupem a zaspávam.
vždy je to inak. zaspávanie. Objavujú sa ti momenty. V tejto chvíle vrátený v čase. Ako fotky. Vietor v jej vlasoch, pokrčená mikina, zvuk áut, prestrašený pohľad, jej beznádej. farba. Ach tá hudba.
Miesto bubnujucého šimpanza sa zjavja hrdzavé nože z kosačky a ešte čosi.
,,Choď už.,, Vyháňa ma foter z auta.
mám na sebe oblek, celkom špinavý. Foter ma niečo z auta poučuje a odchádza šlapnutím na plyn. Oproti esbeeskar a nejaký chlap mu svieti baterkou pod most.
,,Skús zasvietiť tam.,, hovorí esbéeskar a ja si nedokážem rozpamätať včerašiu noc.
,,Dobrý Deň.,, Prišiel som po potvrdenie, že som tu chodil do škôlky.
,,Á to si ty? a načo ho potrebuješ?,,
,,Pravdu povediac. Ani neviem.,,
Deti sú prezlečené. jedna ženská odniesla to svoje a riaditelka si ma pamätá. V telke začína hrať ROZPRÁVKA: mŕtvoli a Da vinčiho kresby, rozbité lebky, sánka na tri časti, krv, mozog ciklistu na asfalte s krvavou ostatných pozostatkou smerujucími do priekopy, presne tam kde je rozmlátené porše. Deti sú paralizované. Riaditelka tiež. ach tá hudba.
Práve som v hlavnej úlohe.
Pred škôlkou ma čaká chlap. kamoš.
,,Čau mám hašiš.,,
,,Tak poď.,,
,,Počkaj už je tu taxík.,,
Pred nami zastavilo to najmenšie hračkárske nakladné auto, ktoré je aj smiešne.
Vystúpil z neho chlap a pod pazuchu vzal náklad piesku, ktorý šiel vysypať do pieskoviska no zrazu sa objavili konkurenti a začali doňho vrážať a biť, ale všetci naraz vysypali piesok do pieskoviska.
Nasadli sme a o niečo neskôr nás začalo prenasledovať a vrážať do nás ozbrojené auto s klami.
,,Strielaj.,, Hovorí taxikár, no nakoniec sám chytil harpúnu a strelil. Len tak vedľa no oštep sa stočil a vrazil druhému autu rovno do hľavy. Krv.
,,Máš ešte ten haš?,,
,,mám.,,
,,Dobre tu zastav.,,
vyšiel som von a na terase ma sledovali oči natešených žobrákov, ktorý čakali na pozvanie, pretože som vyzeral nato že mám haš a tiež že im dlžím pozvanie. Šiel som rovno k nemu.
Chlap akokeby vystrihnutý z kapely kontrafakt, ale fakt gangster. S nikým by sa vôbec nebavil.
,,Počuj ty tu jediný vyzeráš fakt slušne nato že by som ťa mohol poprosiť požičať zapalovač.,, Dal mi ho a bol to presne ten čo horí aj vo vetre.
Ďalej sa to nekončí.
Mŕtva babka servíruje koláč a ja sa teším so slinami. Ozaj túžim po ňom? alebo po jeho chuti? Ach tá hudba.
Redbull varuje pred používaním energetického nápoja T(té):
stopercentná pravdivosť závislosti, horšie ako heroín, alebo iné sračky.

napísanísané:: 24.9.2009

prečítalo:: 1113 ludí