Dick Shynley a jeho príbeh.

autor:: Milos

rubrika:: rozpravky

Dick Shynley bol scenárista filmov začínajúcej holywoodskej kinematografie, ale jeho filmy nikdy neuspeli a nikdy nestihol nahrať viac ako tri scény filmov, po ktorých prišli za ním dôležitý ludia a strhli mu rozpočet.
Málokto si naňho pamätá, prtože to bol básnik ludskej revolúcii, ale pred ním a po ňom tých básnikov je miliarda.
Nijak sa od ních nelíšil, fajčil cigarety a mal svoje divnosti spôsobu splachovania pánskych toalet, smiešnych nelogických zdržanlivosti neporušiť krásu v jeho uhly pohľadu.
Jeho umelecká tvorba je jedinečná. Bol prenásledovaný hneď na začiatku jeho kariery, pretože ako hociaky iný umelec na začiatku kariéry bojoval za božsku spravodlivosť Nikola Tesly a podobných nekresťanských Ideálov, ale hneď v práci jeho najúspešnejšieho filmu ,,Starosta Hooklingen.,,
Poslali naňho v tých rokoch neexistujúci úrad slobody zvierat za nekrestanské správanie k mŕtvym žirafám a tuleňom. Išlo o scénu vo filme ako sa starosta snažil spravodlivo rozlomiť chlieb medzi mešťanov a používal na to obecnú sochu s pohyblivými čelusťami, keď do nich nevedeli poukladať žirafu tak, aby bola rozdelená na pol a na pol a pre všetkých rovnako a nakoniec z márnej práce a snahy spravodlivosti vznikol v jeho meste chaos a násilie pričom mu niekto ukradol z police ružové šampanské, ktoré mal starosta otvorit po úspešnom nastolení poriadku a rovnováhy a v tom chaose starosta úplne stratil zmysel pre sebazáchovu a začal nahánať muža so šampanským, ale v tejto najúspešnejšijej groteske všetkých čias sa ludia z vlády zľakli o jeho nasledujúce filmové predstavenia a tak za týmto účelom vytvorili úrad pre slobodu zvierat, ktorý ho mali odstrániť ešte pred tým ako by si ho ľudia oblúbili.
Každý z vysoko postavených politických, ekonomických, sfér pozná meno Dick Shynley, Pretože to bol človek, ktorému sa skoro podarilo vyhrať nad korupciou a nezmyselnosťou vojenských konfliktov, mafiou.
Na pár rokov sa Dick Shynley stal iba ďalším smradlavým ožranom miestnych barov až na pokraj biedy uvedomenia si pravej hodnoty mince, alebo groša.
Nech je to akokoľvek. Dick Shynley nikdy neprestal v písaní scenárov nezabudnutelných filmov ako bol napríklad: ,,Frám, výťah do dimenzii X.,,
a svojim spôsobom bol prvým, kto prišiel na vzorec fantázie.
Dick Shynley umrel v spánku, v bare s menom Beach&Barn na rohu siedmej a štyridsiatejpiatej, v roku 1971.
je pochovaný v St. Joseph cementery v New Yorku.

napísanísané:: 30.6.2009

prečítalo:: 1143 ludí