Taká malá nočná generalizácia

autor:: Erik Šimšík

rubrika:: poviedky

Viem, čo to znamená byť dominantný. Byť maskulínne silný muž. Pán ľudstva a všetkých tvorov. Nie boh či iné ikony, ku ktorým ľudia vzhliadajú. Muž. Mužný. Na správnom mieste. Hlava rodiny.

Naučil som sa od matky, ako cez svoju ješitnosť nevidieť, že môj život, moje rozhodnutia ani nie sú tak veľmi v mojich rukách, ale ich ovláda žena. Žiadna konkrétna. Symbol. Cítim jej vôňu a páči sa mi.

Tak ako to robí moja matka, tak to robila jej matka a matka matiek, keď prvý krát objavila neprekonateľnú mužskú túžbu po sexe. Svedčí o nej aj paradoxná erekcia, keď sa penis postaví aj v stave absolútnej hrôzy.

Najhoršie je, že keď si to predstavujem, tak ma tá hrôza vzrušuje ešte viac. Ešte o trochu viac a tá nádherná žena v podväzkoch mi ho ide odrezať. Samozrejme symbolická žena, symbolickým nožom držiac symbolický falus, tak celkom symbolicky vo svojich pastelkových rukách.

Muži sa v skutočnosti nechávajú ovládať radi, z pohodlnosti. To som zistil sám. Len pri tom potrebujú mať zachovanú masku pravého chlapa, ktorá sa medzi časom, ale tiež zmenila. Odbila doba bobrov pod pazuchami, čo si stavajú malé priehradky v cícerkoch kyslého potu. Pozor, kyslé dažde ničia naše životné prostredie, kričí ekologicky založený bobor. A smrdieť už tiež nie je čo bývalo.

A ženy sú rovnako rady submisívne, poddajné a často aj hlúpe. Majú strnulú tvár, tie inteligentné a tvária sa smiešne, keď sa hrajú na hlúpe. Aby sa ešte nachvíľu cítili skutočnými ženami. Pozor, riziko útoku feministiek, kričí bobor- šovinista. Aj keď obraz žien sa tiež mení. Napríklad, už sa ani nepamätám, kedy som sa naposledy zľakol emancipovanej, inteligentnej ženy.

Počul som o mužovi, čo mal rôzne záchvaty už pri spomenutí daných slov. Štikútal, prdel grgal, grcal, kričal, behal, skákal a náhle to prechádzalo do silných depresií, melanchólie a čumenia do stropu. A mykalo mu tvárou. Raz po takomto záchvate sa ho spýtali, že či to mal už vrodené a on im rozpovedal, ako získal svoju chorobu.

Tvrdil, že ako jeden z prvých pochopil, čo moderné ženy chcú. Všetci mu hovorili, že je predsa vedecky dokázané, že ženy sú z Venuše a muži sú z Marsu, a tým pádom si nikdy nemôžu porozumieť, veď to bolo v tej knihe. A on sa len smial. Teraz by som si ho zavolal a spýtal by som sa ho: Ty si sa smial?

Hovoril, že chodil s jednou ženou. Pochopil, že je nutné tolerovať jej kariéru, jej pohľad na svet, že nie je jeho slúžkou. Filmy na večer vyberali po dohode. Chodila von so svojimi kamarátkami a na jógu. On chodil na pivo a na kurzy večerného maľovania. Maľoval ju a občas jej kúpil kvety. Otváral jej dvere, napriek tomu, že rešpektoval jej kariéru. Bol ideálny. Dokonalý gentleman. Bol so sebou spokojný. Bez pocitu, žeby bol slaboch. Ju nudil. Našla si miesto neho motokára, ktorý ju mlátil, pil a podvádzal. Šialene sa doňho zamilovala a počúvala ho na slovo. Možno ešte počúva. S vyrazeným zubom. Sexy.

Ďalej povedal, že ženy nevedia, čo chcú, a keď im poskytneš to čo chcú, tak chcú zásadne presný opak. Kýval prstom aj hlavou, aby podtrhol význam svojich slov. Na ženy, podľa neho, treba byť tvrdý, inak sa začnú nudiť. Pokiaľ majú všetko, čo chcú, prestane ich to baviť. Ony potrebujú zlého chlapa, aby mali celoživotnú náplň ho pretvárať a meniť na takého, akého si predstavujú. Že vraj je to ako s instantnou polievkou, odpadá pri nej radosť z varenia. Ale ony o tom nevedia. Nevedia, čo chcú, uzavrel svoju múdrosť.

A toto pochopenie ženského zmýšľania mu spôsobuje tie záchvaty. Dnes ľutuje, že sa neriadil knihou, kde tvrdili, že ženy a muži sa nedokážu pochopiť. A hlavne, by nemali. Takto dopadajú tí, čo veľa vedia. Ukázal na seba. Pravým lícom mu trhalo.

Verím mu, ale iba trochu. Hlavne v tom, že tak dopadajú, tí, čo vedia príliš veľa. Teraz by som si ho zavolal a spýtal by som sa ho: Či si tak pripadá? A on by nevedel, že ako a ja by som mu to nepovedal. A kto vlastne vie? V dnešnej dobe. Tvárme sa sprosto, nech sa nás, len prosím nás nie, nespýtajú.

napísanísané:: 17.12.2008

prečítalo:: 1127 ludí