Pracovný názov: Sex a schody

autor:: linda

rubrika:: poviedky

Postavy a obsadenie:

Adrian - pes, veľký, vážny, Lukrécia sa ho bojí
Ronda - batoľa, porodila ju Iva, splodiť ju pravdepodobne pomohla Uwe, Krištof alebo Marek, bystrá, pije mlieko
Marek - postava, o ktorej sa počas celého príbehu nič nedozvieme
Krištof - zbožňovaný príslušník systému, spokojný so stavom spoločnosti, žijúci mierumilovne, konformne a monogamne, všetky ostatné postavy s výnimkou detí a psov sú doňho beznádejne zamilované
Iva - zdravá, (s)pokojná hipíčka, feministka, stará sa o Rondu, s ničím si nerobí veľké starosti, na rozdiel od ostatných postáv nikdy nemá záchvaty zúrivosti (Uwe), plaču (Richard), sexu (Timur), strachu (Lukrécia) ani čistého šialenstva (Olívia), žije s Timurom, Richardom a Olíviou (Uwe, Lukrécia a Adrian žijú v inom meste)
Uwe - "podvádza" Lukréciu so svojím šéfom, doktorom psychiatrie, ktorý vyzerá ako jašterica. Lukrécii to vadí. Je čierna, tučná, má štyridsať rokov a penis, okrem toho je lesba, preto si myslí, že je lepšia feministka a má tažší život než ostatní
Richard - smeje sa s Uwinej "revolúcie". Stále sa smeje. Ako jediná z postáv pracuje - vedie kozmetický salón. Upravuje si obočie a volá ľudí "zlatíčko"
Timur - vysoký, drzý, autoritatívny, sarkastický, dlho žil u Lukrécie (stále sú manželia). Povedal Lukrécii, že nie je spisovateľka. Je dobrý v tenise. Richard, Iva a Olívia ho milujú. Richard k nemu vzhliada, Iva a Olívia zhliadajú. Málokto si vie uvedomiť jeho zraniteľnosť. (Ak JE niektorá z postáv autistická, osobne hlasujem za Timura.)
Olívia - šesťdesiat rokov, vnúčatá, socialistka, hrá na gitare. Lukrécia a Uwe jej platia za upratovanie.
Ivini rodičia - sa občas starajú o Rondu
Lukrécia

Ďalšie poznámky:
Do bytov vedie výťah a vo výťahu je zrkadlo.
Lukrécia kedysi chodila na terapiu ku Kristíne, psychologičke. Niekoľko rokov s Kristínou spávala (podvádzala s ňou Timura, tajne.) a iných niekoľko rokov bola hospitalizovaná na psychiatrii.
Ive pracovala ako tatérka.
Je zaujímavé, že žiadna z postáv nikdy netrpela poruchou prijímania potravy a ani nemá tetovanie.
Uwe raz Lukréciu zbila (Adrian sa len tak díval, hajzel).
Lukrécia bola s Timurom tehotná, ale potom sa niečo stalo.
Niektorá z postáv bola niekedy páchateľom znásilnenia.
Krištof nikoho z nich nikdy nechcel.
Všetky postavy vedia háčkovať a aktívne háčkujú.
Štyri z postáv majú penis, ak počítame aj psa.
Richard prišiel do komunity ako posledný, priviedol ho Timur ako svojho nevého milenca. Timur si chvíľu myslel, že Lukrécia je autistická, potom si pretrhal obočie a začal nosiť obtiahnuté gate.

napísanísané:: 18.2.2008

prečítalo:: 1221 ludí