Čo všetko treba urobiť, aby človek nestíhal.

autor:: štefan

rubrika:: poviedky

Treba si nastaviť budík na šiestu ale nezapnúť. Večer treba ísť spať čo najneskôr. Keď sa človek ráno zobudí, treba sa prikryť a spať ďalej. Vstať ráno o siedmej alebo aj neskôr. Polhodinu ešte ležať v posteli a rozmýšľať. Nechať psa kňučať aspoň polhodiny. Potom z nevôlou vstať a ísť k nemu. Chvíľu sa mu povenovať a potom sa ísť obliekať. Pomaly sa obliekať a zdržiavať sa zbytotočnými vecami. Pozrieť na hodinky a zistiť koľko je ešte času. Povedať si, že ešte mám chvíľu čas, a ďalej sa už na hodinky nepozerať. Keď sa zdá, že už je čas vybrať sa do školy, je poväčšinou veľa hodín a nestíhať dôsť na autobus. Ponáhľať sa a zistiť, že niečo zabudol. Vrátiť sa po to a stratiť tým drahocenný čas. Dlho hľadať vhodnú vetrovku a obuv. Následne sa ponáhľať na autobus, ktorý medzitým už odíde. Dlho čakať na ďalší autobus, ktorý príde zásadne neskoro. Ísť autobusom do školy a meškať na hodine minimálne pätnásť minút. Presne stihnúť jedine koniec hodiny.
Dlho čakať na ďalšiu hodinu a krátiť si čas bezcieľným potulovaním sa po chodbách. Potom stretnúť kamaráta a ísť s ním do mesta. Ísť si sadnúť do baru a dať si pivo. Sedieť s kamarátom hodinu v bare a miňať peniaze. Potom zistiť, že sa treba vrátiť naspäť do školy. Neskoro odísť z baru. Ísť pomaly cez celé mesto a zastavovať sa, pretože kamarát stretáva kamarátky z ktorými sa ešte dlho rozpráva. Nestihnúť dôjsť na autobus. Čakať na ďalší. Prísť neskoro na hodinu. Zistiť, že desiata je ešte nedotknutá v taške, a nezjesť ju. Byť dlho v škole.
Vrátiť sa domov až večer a byť vyhladovaný. Spraviť si večeru a napráskať sa až do puknutia. Ľahnúť si na gauč a pozerať telku. Byť lenivý ísť zo psom von, dať mu žrať až neskoro večer a nechať ho v ohrádke celú noc. Robiť všetko možné, len sa neučiť. Sadnúť k telke a pozerať až do noci. Zaspať pri telke. O polnoci vstať. Ísť hore do svojej izby. Pripraviť sa do postele. Ešte si niečo dlho čítať. Nenastaviť si budík. A napokon zaspať pri čítaní knihy.
Ráno sa zobudiť na štekot psa. Nevšímať si ho. Otočiť sa na druhý bok a spať ďalej. Zobudiť sa o siedmej a zistiť, že už zasa nič nestíha.

napísanísané:: 17.1.2008

prečítalo:: 1085 ludí