Téma: 14-ročný chlapec príde neskoro v noci domov,

autor:: vevericky nehovoria

rubrika:: haluze/blbosti

Gobi vošiel do bytu. Všade tma. Fúú rodičia už asi spia. Celú cestu domov rozmýšľal, čo ho čaká. Doma. Teda ešte aj na to, ako sa nevyzvracať no, prinajlepšom v byte.. Chcel zavesiť svoju XXXXXL hiphhopersku bundu, no padla mu na zem. Gobi ohluchnutý z celovečerného DJského setu, a otupený z fernet citrusu, si to však nevšimol. Tá holka dneska fakt smrdela. Strašne opitá. Ale viac ako ja, to ťažko.. Heh. Ale bola pekná. Teda aspoň v odraze diskogule.
Silný pocit sušenia ho namieril priamo do kuchyne. Nechcel zapínať svetlo, tak len rukami šmátral dôverne známu cestu v ich trojizbovom byte, vyhýnajúc sa sochám jeho matky umelkyne, ktoré boli naozaj všade. Nabral si vodu, zadržiavac napnutie. Chcel sa podopreť o svoju zvyčajnú stoličku, no zachytil sa len o prázdno, a tak sa zapotácal. Len tak tak udržal rovnováhu, otriasol hlavou. Všimol si, že z neho cítiť cigaretový puch ako z komína. Mamka sa zase naštve.. Musím sa rýchlo už odpratať spať, kým sa nezobudia..Na peci ukazovali hodinky 1:34. Aj tak mu to bolo divné. Ten rok, čo už môže chodiť do mesta do pol poldvanástej už pár krát meškal a oveľa menej ako dneska, a fotríkovci vyvádzali telefonátmi a prednáškami už normálne oveľa skôr. No, povedal si že bude šťastný s danou situáciou a rýchlo dopil pohár vody, s mysľou uprenou už len na posteľ. A trochu aj na tú holku. Ale hlavne na Veroniku.
Keď chcel vojsť do svojej izby, zrazu narazí na tvrdú prekážku. Čo do pi.. ? Snaží sa nahmatať kľučku, no všetko márne. Gobimu pomaly pracuje polospiaci otupený mozog. Nieje ani náznak po jeho dverách do jeho izby. Rozozná len stenu, stenu namiesto jeho dverí. Nahmatá rukou kľučku odo vedľajších dverí. Sú tam. Zapáli v kúpeľni svetlo, to osvetlí aj chodbu, môže rozmazane vidieť že namiesto dverí do jeho izby je naozaj len biela stena. Nechápe to celé ani trochu. Gobi vojde do kúpelne. Hneď zažmúri oči, kvôli priamemu svetlu. Pred zrkadlom stojí a pokúša sa rozoznať niečo cez svoje čevené oči. No je to nemožné. Nevidí sa. Ako keby nestál pred tým zrkadlom. Neexistuje jeho odraz. To znamená že neexistuje ani on? To čo je za pi..ovinu? Nejaký super hard fresh fernet nečakaný efekt? Sadne si neveriacky na okraj vane. Rozhodne sa vymyť si to z hlavy. Šmátra po zubnej kefke. No, tá nieje na mieste. Nieje nikde. Čo sa to deje, ty kokos? Ako to? Veď bol dnes úplne obyčajný deň? Som bol s Veronikou do osmej na čaji, smiala sa tak pekne ako len ona vie, Od pol deviatej som sa opil zase s tou smradľavou, a potom, cestou domov, sme s Bugim dopíjali tu jeho fľašu, no nie?. Domov som prišiel, otvoril som dvere. Otvoril som dvere? Veď mi nešli odomknúť! Čo sa to tu stalo? Rozrušene sa postavil na nohy a šiel sa ešte raz dobyť do svojej izby, no biela sa prirodzene vôbec nezmenila. Nechápal, vôbec, nič. Už musel ísť za rodičmi. Už mu to bolo jedno, čo mu povedia. Už mu to bolo jedno že ho čaká prednáška o štrnásťročnom nahlúplom synovi, čo míňa ich peniaze na bohviaké drogy. Už len proste vošiel do spálne, vošiel a ..vypleštil oči. Na prázdnu posteľ, plnú rozhádzaných perín. Okná boli otvorené dokorán. A dnu vial jesenný nočný chlad. Na oblohe mihalo zelené žiarivé svetlo. Zapínalo a vypínalo sa... MIMOZEMŠŤANIA
Gobiho rodičia, sa proste rozhodli vyčleniť ho zo života. Nemá v byte ani svoje uško na vešiaku, už ani stoličku v kuchyni, ani izbu vlastnú, ani zubnú kefku, a ani rodičov. A to všetko za to, že prišiel nekoro, po večierke. Úbohý Gobi. Bolo ti to treba? Si sám ako na púšti.
V klube o hodinu neskôr, posledná čašníčka vypla ich zelenú blikaciu reklamu siahajúcu do neba.. ...Dobré ráno, mladý muž. Vitajte v Polepšovni, ste tu už od predvčera. Rodičia vás našli pred vchodom do bytu, ráno sfetovaného do nemoty.

napísanísané:: 29.10.2007

prečítalo:: 1185 ludí