Noc

autor:: frida

rubrika:: poviedky

Zarucena kvalita. Hned po bankach druhe najziarivejsie miesto. Sheraton, Hilton, Marriott a ini slavni muzi. Cokolada na vankusi, Biblia v sufliku a efektivna klimatizacia. To vsetko za bezpecne uzavretymi oknami za ktorymi plynie prud aut.

zeitgeist -- the intellectual and moral tendencies that characterize any age or epoch.

Televizor s HBO. Manzelska postel pre jedneho. Tri obrazy a tri zrkadla. Dole je ples so sto najuspesnejsimi ciernymi muzmi. Malokto tancuje, skor sa podporuje vzdelanie mladych ciernych muzov. Podava sa europske jedlo. Je osem hodin vecer sobota a kancelarske okna svietia. Metropolis zije. Oceania prosperuje.

racy – exciting or exhilarating to the mind.

Dokonalost kolmych stien a pomaly sa blizi noc. Zaspavam s hlasom Oprah Winfrey. Ma cenu hovorit o ranajkach? Dalsie hotelove rano. Personal je farebny. Vacsinou z Indie. Preco prisli sem, ked Doma maju Buddhu a Shivu? Preco su tu Taliani, ked Doma maju historiu a zmrzlinu?

sacrificial – offering or offered as an atonement for sin.

Elektronicke kluce sa odovzdavaju pred jedenastou. Predtym sa zoberie vsetko co je v izbe zadarmo. Vratanie Biblie. V aute je velmi dusno. Cesta trva hodinu. Jem nejake tortilly. Zaludok neprivetivo odpovedal. Dnes si musim oprat pradlo, ucit sa a ine existencne aktivity.

napísanísané:: 5.3.2007

prečítalo:: 1541 ludí