Moka

autor:: hamandeggs[hemendex]

rubrika:: poviedky

Ponorila som svoje horuce telo do teplej vane. Voda mi siahala takmer po krk. V nasej rodine mame dve tradicie, byt blaznom a byt uspesnym. Pozor, nemylit si to s uspesnym blaznom. Musela som ist spat, pretoze dnes bolo prilis vela emocii. Ano, piatok vecer straveny v posteli. Hudba prijemne hrala, az som nemohla uverit, ze som tu.

Nikdy nezabudnem na krivdu od rodicov. Ked som bola mala, chcela som Polly Pocket. Tu malu krabicku ktoru ked otvorite objavi sa maly svet. Babika mala 3 cm. Ja mam 164. Rano som sa osprchovala. Spomenula som si na vsetky dvojky zo skolskych slohov (nikdy nie jednotky) a na to, ako moje kamaratky vedeli uz v rannom veku pisat basne. Ja som nevedela ani pocitat matematiku.

Do mojej misky som nasypala cerealie z ktorych moje srdce ostane zdrave.To zdrave srdce patri Tebe, ved vies…Brucho som mala plne cokolady. Dnes bol dobry den. S dvoma zidovskymi kamaratkami sme presli cely obchodny dom. Moja cernosska sestra bola cely cas na telefone. Volala domov. Nie Domov ale domov.

Vies co? Dej sa mi naozaj stratil. Nemozem tomu uverit, ale utiekol z pod pera. Ostali len vety bez deja. Ake to smiesne veci sa nam stavaju. Najhorsie je, ze som sa nad tym ani nezamyslela. Radsej si pozriem modny katalog. To sa mi casto stava. Na krku nosim privesok od mamy. Taky strieborny motyl. Som pripravena prijat zivot. Ako moka pri jazze.

napísanísané:: 25.2.2007

prečítalo:: 1421 ludí