Apokalyptická vízia č. 43 - Vodcova nová hračka

autor:: Mictlantecuhtli

rubrika:: poviedky

,,Všetko je pripravené, vodca, už len stačí stlačiť tento červený gombík a spustí sa test WHOAA" rozozvučal sa trochu mechanický hlas po kontrolnej miestnosti.
Vodca vymrštil trasúcu sa ruku s tučnými prstami. Na tvári vodcu sa objavili nervové tiky, začal sa triasť od vzrušenia a je možné, že ejakuloval do nohavíc. Bol vzrušený až po strop vzrušenosti. Náhle sa mu na tvári objavil akýsi úškľabok podobný úsmevu, vyceril zuby až po sivé ďasná a po dolnej pere mu na bradu stiekla kvapôčka utvorená slinnými žľazami v predchádzajúcej minúte. Plešatá hlava mu žiarila odleskami od monitorov a v očiach mu horeli malé fakličky vzrušenia. Okolo postávalo zopár generálov s lesklými dekoráciami na hrudiach.
Konečne sa zapíše do histórie ako najväčší vodca svojej zeme a definitívny víťaz nad všetkými skutočnými aj imaginárnymi nepriateľmi, pomyslel si vodca a v duchu sa zachechtal.
V črepníku neďaleko vodcu sa sama rozhorela izbová kvetina. Hromový hlas z črepníka vykríkol NO NO NO! a natrčil stareckú karhajúcu ruku so vztýčeným prstom. Nikto si to však nevšimol, všetci boli celkom sústredení na červený bod, ktorý sa im rozširoval pred očami a napĺňal ich strachom a pýchou zároveň.
Prst stlačil červené tlačidlo.
V nasledujúcej minúte žiarivá bublina pohltila časť kontinentu a znovu spľasla. Potom sa v centre WHOAA celkom neplánovane utvoril priestorový lievik a vcucol planétu zem ako gigantické spláchnutie exkrementov v toaletnej mise. Nasledovalo zopár obláčikov rozžeravených plynov ako náhražka za odgrgnutie. Potom už len sivý mesiac hľadel na náhle uvoľnené miesto vo vesmíre. Zopár astronautov čo doteraz poletovali na orbite Zeme nahlas vykrikovalo OH MY GOD! OH MY GOD! do vesmírneho vákua. Ale keďže sa vo vákuu, ako je známe, zvuk nešíri, všetky výkriky zostali uväznené v tej plechovej krabičke s dýzami nazývanej raketa.
Mesiac oslobodený od nevoľníctva Zeme sa odkotúlal kamsi k Jupiteru a trochu pozmenil dráhy tamojších mesiacov čo vyvolalo veľké pohoršenie a náboženské vzbury tiež tamojších obyvateľov.
,No jo, zase jeden pokus...' pomyslel si všemohúci a vyškrtol Zem zo zoznamu.

napísanísané:: 20.7.2006

prečítalo:: 1343 ludí