Sialenstvo kvoli vate do usi

autor:: Pedros Kasablankasky

rubrika:: poviedky

Pre istotu prehltol tri tabletky acilpirinu.Zapil ich vodkou a vratil sa do obyvacky.Cigaretovy dym vytvaral v tejto izbe hladinu pokojneho mora. Poobzeral sa po vsetkom, ale najviac ho uputal ten dym. Tiekol z cigarety do polovice vysky izby, kde sa rozlieval. Mal problemy so spankom. Snazil sa ho dotknut, ale dym sa rozplival. podisiel k popolniku a cigaretu zahasil. Rozkracal sa do izbi, pricom rozburdal to krehke more.Bolo 3:00 a isiel sa pokusit zaspat. Zaspal.
O stiri hodiny neskor ho zobudil ho zvuk motorovej pili. Pozrel sa na hodinky a cas ukazoval 3:35. Spomenul si, ze vybral z nich baterku, pretoze zvuk tikajucich hodin ho viac znervoznoval, ako uspaval.
Nervozne sa odkryl a vykackal z postele. Isiel si lahnut do obyvacky. Zvuk motorovej pili bolo v tejto izbe slabsie pocut.Tentoraz sa pozrel na fungujuce hodiny.Bolo 8:33.Lahol si na gauc a prikril sa dekou. Zavrel oci.
,,tik-tak, tik-tak, tik-tak, tik-tak,tik-tak."
Otvoril oci a nervozne si isiel lahnut spat do izby. Zvuk motorovej pili bol neskutocne neprijemny. Pomalicky stracal nervy. V kuchyni si nalial trocha vody(strasne si chcel naliat z vodky, ale o 12:00 musel byt v robote) a prehltol stiri acilpiriny. Vyfajcil dve cigarety a lahol si do gauca.
,,tik-tak,tik-tak."
Krical a hresil. Zosalel. Isiel do spalne. Lahol si tam. Na chvilu zvuky motorovej pily prestali.
,,No konecne."Zavrel oci.
Zasa zacali. Nervozne vstal. Z nocneho stolika vytiahol revolver typu Ruger super redhawk 480 DA. Dal si na seba zupan a vysiel na ulicu. Svietilo slnko.Bolo neznesitelne horuco a susedova dcerka sa hrala s vytriskujucou vodou, co polievala ich hladky travnik.Isiel rovno za zvukom pili. Neskor zbadal drevorubaca a drevorubac zbadal jeho. Bol prekvapeny. Vipol pilu.
,,Tak.,a tak to tu bude do 12:00. Rozumel si?" Krutil revolverom.
,,Dobre, dobre. Len klud!" Vystieral ruky drevorubac.
Siel naspat a lahol si do postele.Revolver polozil na nocni stolik. Zavrel oci.
O patnast minut ho zobudil zvuk majaku z policajneho auta co sa blizilo k jeho ulici. Nervozne vyskocil z postele, obliekol si zupan, zobral revolver a isiel k vchodovym dveram.
Policaj zastavil pred jeho domom. Hrdinsky vystupil z auta. Chytil sa za opasok a povytiahol si nohavice.
Dostal ranu do zaludka.
,,Vy si myslite, ze som tu pre srandu?" Zacal kricat na celu ulicu, a revolver kludnou rukou drzal pri tele.,,Co? Myslite si, ze ste to vy, okolo ktorych sa kruti vesmir? A co moje potreby? Kedy som stratil na ne pravo? Mam chut skocit do bazenu naplneneho ladovou vodou pocas tychto horucich dni, ale toto mesto nema kupalisko. Co robi starosta s mojimi peniazmi? Co! Pred dvoma tyzdnami som si chcel zasukat. A tak som si skocil po kurvu.Zaplatil som vopred a vyklula sa z nej policajtka. Pat hodin ma vypocuvali. Mysleli si, ze som vrah. Co robi ta kurva s mojimi peniazmi? Mam plno uctou, ktore musim platit. Musim na ne zarabat a nemozem sa ani v klude vyspat? To je tak vela ked si chcem trochu pospat?"
Nikto mu neodpovedal. Vsetci sa skryli do bezpecia svojich bezpecnych domovou. Rozplakal sa. pozrel sa na zomierajuceho sa policajta, prilozil si k hlave revolver a vystrelil. Voda striekala z ostrekovaca a slnecne luce z nej tvorili duhu.

napísanísané:: 14.6.2006

prečítalo:: 1518 ludí