Rozpravky z jedneho mesta: stanovacka

autor:: Pedros Kasablankasky

rubrika:: poviedky

Krasne slnecne leto, otravny hmyz, piatok podvecer a my sme boli nachystany do lesa.Stany, spacaky, chlast, trava pride neskor, sekera, zapalky, orandzady a cigarety, tricka, mikiny, tampony. Este trebalo ist po Vila. Vilo je pankac. Pred jeho zelenym domom sme zazvonili a on vybehol polonahy v slnecnych okuliaroch z 80 rokov na okno.
,,Coje?!"
,,Hybaj uz ne!"povedal som nervozne.
,,uz, len sa doserem."povedal a stratil sa v okne
,,ale 5 minut!"zakrycal som
,,Ved dobre!"stihol este odkrycat.
Po pol hodine vysiel stereotipne z domu.
Skaterske topanky - snurky rozviazane, kratasy - roztrhane rifle, tricko s napisom no problem, slnecne okuliare z 80 rokov, cigareta v papuly, ucesany s klucami v ruke.
,,Kde trcis!"
,,ved tu som!"
,,po pol hodine?"
,,ved som sa vysrat musel, boha!"
,,mas vsetko?"
,,a nevidis?"rozprestrel rukami
,,to je vsetko?"usmieval som sa.
,,nic viac mi netreba."usmial sa tiez.
Zacali sme sa smiat a isli sme do toho lesa. Nechcelo sa nam slapat az tak daleko, tak sme rozprestreli stany v strede cesty, otvorili prvu flasu a zacali chlastat. Ubytovali sme sa pri potoku, blizko vypadovky z dialnice. Zavolali sme trave a dali sme jej presne suradnice, ze kde sme. Nasekali sme drevo a pomaly so zapadajucim slnkom sme spravili ohen. S travou prisla aj kopa ludi. Obsadili nas priestor ako kobylki a robili bordel. Nemali sme na vyber tak sme sa skryli do najvacsieho stanu a so sebou sme zobrali aj zvysni chlast a travu. Sedeli sme v kruhu a orandzada dochadzala. Zato chlastu bolo vela. Jednu orandzadu sme vyliali, aby sme si mohli spravit bongo. Bongo sa plnilo a vyklepavalo a podavalo do kruhu, az dokym sme sa pre dym ani nevideli. Keko mal na hlave copik a keby si tam dal kosticku tak by vyzeral ako z Flinstonovcou. Mal v ruke bongo a rozpraval:
,,Pocujte..my sme tu ako vo vingvame...
nacelnici na mierovom stretnuti."
dohovoril a zapalil si bongo. Za nim bol vychod z toho vingvamu a akurat co zapaloval, tak sa zips otvoril a zjavila sa Dylenova rit. Hlasno si prdol a ked Keko zhasol zapalovac, tak sa Dylen zacal demonicky smiat a rukami lietal nad Kekom ako netopier. Vzdy ked sa zjavil Dylen, tak prisla s nim aj nekonecna sranda. Najblizsich desat minut sme sa nemohli prestat smiat. V inom stane sa zasa sexovalo a vonku ludia popyjkali pivko a pozerali sa s myslienkami do plamenov ohna. Bol som rad ze som vo vingvame. Neskor dosla orandzada a my sme nemali brzdu na chlast. Niekto dostal napad ze si brzdu naberieme z potoka. A kym sa hadali, ze kto pojde po vodu,tak som chytil flasu a vysiel som. Vsetci zacali zborovo povzbudzovat: Pedros, Pedros, Pedros. A ja som sa citil ako kral. Na sekundu.
Rano som sa zobudil posledny. Vysiel som von a videl som tu spust: Kotol z gulasom zvaleny, kosti z masa na najblizsom mravenisku, kvietky s kelimkami sa krasne na mna smiali a miesto ohniska kontajner. Zajo lezal mrtvy na trave s jednou rukou vystretou a Rado mu opatrne zapalovacom palil chlpy pod pazuchom.
,,Kde su vsetci?"spytal som sa Rada.
,,Keko sere, Maly Keko sere tiez a Vilo je pri potoku.Ostatny sli domov vcera"
,,Co tam Vilo robi? Honi si?"
,,Cupi, boli ho strasne brucho."
,,Brucho?"
,,Hej to je prve stadium tej potocnej sracky."
,,Mne nic nieje."
,,a pil si tu vodu?"
,,hej."
,,Tak potom mas stastie."
,,idem domov."
,,Cau."
,,Cau."Pozdravil som sa a po niekolkych metrov som sa za nim obzrel. Este stale palil Zajovy chlpy.
Ked som sa vratil, bol som uz najedeny a cistejsi a vsetko uz bolo zbalene. Uz tam nebol taky bordel a bol tam Dylen a okolo Keka pobehovali 13 rocne decka, ktore si kupili cigarety a isli sa niekde vyfajcit. Niekde kde ich nikto nepoznal.Niekde sem. Keko by bol s tou kosticou pre nich ako maskot. Zajo uz bol zivi. Aspon kracal a vnimal. Decka sa na chvilu od Keka stratili, ale okamzite pribehli naspat s Myhulou potocnou.
,,Keko, Keko...aha co sme nasli." skackali decka okolo neho a v ruke drzali toho hada. Skor ako Keko stihol reagovat, Zajo im zobral toho hada a dal si ho do ust. Trcal iba chvost.
Okolo nas vsetkych sa bicyklovalo 13 rocne dievca, tenucke jak malicek, a tangace jej jasne ziarili na chrbte.
,,By som jej dal kokot do pici,inac by ju roztrhlo." skonzultoval Dylen a uz sme sa o nu viac nestarali. Chlastali sme a fajcili.
K veceru sme isli domov, alebo do baru. Zajo smrdel za ohnom a v bare zaspal. Dievcata vytiahli spiralu a namalovali mu fuzky, briadku, a pod.

napísanísané:: 17.5.2006

prečítalo:: 1207 ludí