stvorenie hriechu X

autor:: neab

rubrika:: poviedky

Dnes som to znova urobil. Viem, že som si to zakázal a zakázal som si to kvôli vám, ale moja chtivosť bola taká veľká, že mi stačilo dvakrát si prejsť rukou po nohaviciach a všetko som si to do nich vypustil. Neporušil som svoj vnútorný zákaz tak vážne, ale priznávam si svoju vinu! A kto za to môže? Vy a tie vaše nádherné nohy! Konečne som sa vám pozrel do vašich očí, Magda, a vy ani neviete, že dnes ste sa stretli s mužom, ktorý raz bude vašou budúcnosťou, vlastne, ktorý je už teraz vašou tajnou prítomnosťou, lebo sčasti žijem váš život, Magda! Dnes, pretože som videl, že nie ste v práci a odchádzali ste z bytu sama, bez toho svojho debilka, ktorý isto-iste drichmal, utekal som za vami a dal som sa s vami na pochod mestom. Človek by ani neveril, aká očarujúca môžete byť, keď kráčate po rozčvachtaných uliciach, koľko odvahy ma stál ten pohľad, ale teraz neľutujem ničoho. Mimochodom, všimli ste si, že je ešte len po sviatkoch a udreli také teplá, že sa všetok sneh roztopil, ani neviem, kedy sa to stalo! A to je príležitosť pre vás, obuť si, len čo sa to dá, tie skvostné čierne čižmičky a krátku sukničku, preboha, moja stredná noha stála celú dobu, čo som vás sledoval. Som si istý, že si ma nepamätáte, aj keď som s vami zabočil do prvej predajne obuvi, na ktorú ste natrafili. Neviete si predstaviť, akú radosť mi spôsobovalo byť s vami zavretý v jednej miestnosti.
Našťastie si tie sprosté a vrcholne neúctivé predavačky nevedia vtĺcť do hlavy, že zákazník je ich pán a nebyť vás a takých, alebo aspoň takmer takých, ako ste vy, kŕmili by sa suchými rožkami a zapíjali by ich vodou z vodovodu; keby mali províziu z predaja, tie chudery, hneď by inak skákali okolo spotených zadkov svojich zákazníkov, ale podstatné je, Magda, že takto, kým vás tie mrchy ignorovali, akoby bol toho normálny človek schopný, mali sme dosť času sami pre seba. Ešte stále si ma nepamätáte? Ja som predsa ten mladík, čo sa vám prihovoril a spýtal sa vás, čo si želáte, ja som vám poradil tie nádherné čierne kožené čižmičky na uzulinkom podpätku, po ktorých ste poškuľovali, ale nemali ste odvahu po nich siahnuť. Spôsobovalo mi obrovské zadosťučinenie, keď ste sa mnou nechali prehovoriť a usadili ste sa do kresla, kde som si pred vás mohol kľaknúť a chytiť do svojich rúk vašu nohu. Bol som dnes jediným mužom, ktorý vás vyzúval, Magda! Ako nádherne ste sa na mňa smiali. Aj ja sa budem smiať, už onedlho!
Bol som celý nadšený, keď som mohol pribehnúť k jednej z tých harpyí a prikázať jej, aby vám priniesla menšie číslo – tá vaša malá noha v čiernych pančuchách, ale viete, Magda, čo bolo najkrajšie? To, že som v sebe našiel tú odvahu a cestou, ako som vaše obnosené čižmy niesol do škatule, pretože nové, ktoré som vám vybral ja, ste si nechali obuté, mohol som k nim privoňať a vychutnať si tú ich ľahkú vôňu, vašu vôňu, Magda, už o tom nemôžem povedať ani slovo, tento zážitok bol priveľmi dôležitý.

Dnes sa mi sníval zvláštny sen, pamätám si z neho základnú vec, totiž to, že som vášmu manželovi vlastnými zubami odhryzol gule a vyhodil som ich z okna, čomu ste sa vy neuveriteľne smiali. Ešte v noci som sa prebudil a zapísal som si príbeh, nad ktorým som rozmýšľal už dva dni, ale ktorého som sa nakoniec vzdal. Môj sen ma presvedčil o tom, že by bolo dobré stručne si ho načrtnúť. Myslel som pri tom iba na vás, Magda. Cítim, že sa musí všetko zmeniť, že čas dozrel a tak podobne.


Magda, opäť ste sa s ním stretli! Prečo nemôžete byť opatrnejšia, Otravuje vás? Keby som nevedel, že ho milujete. Mali ste šťastie, že ho ten váš drúk nevidel, bol práve v kúpeľni, nie? Som z vás sklamaný, z tej vašej neschopnosti ustrážiť si ho. Ale teraz, keď viem, čo viem, Magda, už je to aj tak všetko jedno. Priznávam sa, že ma rozzúrila opovážlivosť toho vášho milenca, zájsť k vám bez ozvania (usúdil som podľa neopatrnosti, ktorej sa dopustil a vášho výrazu v tvári, keď ste ho uvideli za dverami) a vaša neschopnosť zabrániť tomu, viete, čo by sa stalo, keby ten váš sprosták bol normálnym chlapom, trochu podozrievavejším a ostražitejším? Pre tento raz ste mali šťastie, aj ten váš ženáč, ale týmto dňom je koniec. Dnes som sa definitívne rozhodol! Svoje túžobné pohľady, áno, bolo ich vidieť aj napriek vášmu strachu, čo ste vrhali do bytu, či sa neobjaví ten buzerant, tie svoje túžobné pohľady, Magda, mali by ste ich lepšie skrývať, túžbu v ňom rozpálite o to väčšmi, čím viac k nemu budete chladná; koniec-koncov, to je teraz zbytočné! Ako ste ho vystrašene vytlačili z bytu! Ako vám chtivo prilepil tú svoju papuľu na pery, Magda! V tom momente, ako ste pred ním zavreli dvere, stál som už na ulici a čakal som ho. Jeho opovážlivosť bude potrestaná! Samozrejme som ho sledoval až domov a došiel som k prekvapivému záveru. Magda, čo to máte v sebe, že pokúšate mužov, aby si vás ako chrobáka nasadili do hlavy a nechceli ho z nej vytrhnúť! Moje zistenie ma donútilo nenávidieť vášho milenca o to viac, že by som s ním musel začať sympatizovať! Mal som strach, keď sa rozbehol do ulice, aby ho tam nečakalo zaparkované auto, pretože potom by som ho mohol sledovať iba ťažko, ale načo by ho pod vaším domom čakalo auto, keď býva sotva pol minúty cesty od vás a ak som počítal správne, veľmi dobre vidí do vašich okien, tak ako ja, len z druhej strany, takže sa mu poskytuje nádherný výhľad do vašej spálne. Magda, vy čarodejnica! Stavím sa, áno, dal by som ruku do ohňa za to, že si vás vyhliadol zo svojho okna, presne tak ako ja! Bol som šokovaný, ale nenechal som svoju myseľ upadnúť do pominutia a hľadať podobnosť medzi mnou a ním! Ostatne ma zhrýza zvedavosť ohľadne spôsobu, akým sa stal z pozorovateľa, akým som bol donedávna ja, váš milenec. Nič to za to.
Ak si ujasňujem všetky poznatky týkajúce sa jeho osoby, zistil som zatiaľ, že: je po prvé vašim milencom, a to navyše milencom, ktorého milujete, že má ženu a pravdepodobne aj dieťa, pretože som spoza dverí bytu počul detský hlas, že má na vás akýsi vplyv, kvôli ktorému sa stávate neopatrná voči manželovi, ktorého síce klamete, ale nechcete mu ublížiť, aj keď vaša láska a túžba sú silnejšie, váš manžel je buzerant, o čom vy nič neviete, čo s vaším milencom súvisí, lebo ak by ste to vedeli, nič by vám nebránilo rozvinúť váš vzťah s ním uvoľnenejším spôsobom, teda v rámci možností (nezabúdajme, že on, rovnako ako vy, podvádza svoju manželku, ku ktorej ho, na rozdiel od vás a vášho manžela, viaže dieťa). Takže máme tu manžela–buzeranta, ktorého mám, vďaka mojej šikovnosti, zatiaľ v moci, mňa, ďalej milenca, ktorého treba odstaviť a vás, Magda, ženu, ktorá je dostatočne ženská na to, aby dokonale poslúžila mojim zámerom.
Možnosti, ktoré sa nám naskytujú: a) vyvolať u milencovej manželky pochybnosti ohľadom manželovej vernosti; b) vyložiť karty na stôl a znova, tento raz osobne, vysloviť pred vaším manželom podozrenie z vašej nevery; c) obviniť pred vami vášho manžela z homosexuality.
Ďalšie kroky: vyčkávať, kým vás prejde smútok za oboma, predpokladajme, že sa s manželom rozídete a že vás milenec opustí pre zachovanie mena a rodiny, ku ktorému ho donúti manželka, zrejme vydieraním, že viac neuvidí svoje dieťa a vydieraním z vyvolania škandálu. Potom sa na scéne objavujem ja (poznámka, treba zabezpečiť môj plynulý nástup do vášho života); ostatné podľa možností.

napísanísané:: 21.4.2006

prečítalo:: 1061 ludí