Bobika

autor:: Tazi

rubrika:: poviedky

Prvy den ...

Tak konecne po upornom hladani vhodneho taxi, oni totizto potvori neberu vsetci AMEX karty, sa nam podarilo najst na vhodneho kandidata na odvoz do sameho stredu mesta. Taxikar s kyslim ksichtom nas nakoniec zobral a robiac krasnu vyhladkovu jazdu najvacsimi moznyni obklukami ukazujuc nam krasy stovezatej, nas viezol smelo , pomalicky k hotelu. Potvora myslel si ze to tu nepozname, ale ja som tu uz par krat bol, mna neojebes chapce, myslim si. Po konecnom zhodeni kufrov v hotely a vytiahnuti nasich pracovnych stanic v praci, si konecne idem splnit moj celovikendovy sem, teda presne povedane jeden z mojoch snov. Okrem mojom snivani o pre mna nedostiznych milostnych otvoroch, mam velmi rad aj dobre pripravene a chutne jedlo. Ako som sa dozvedel jedno s druhym sa vobec nevylucuje, skor naopak doplna sa, taka dobra kuca/paca, do jednehoho s milostnych otvorov, popripadne do vsetych troch, nie je po moc vydatnom jedle, vzdy pride dobre vhod, len treba byt pri tom troska opatrnejsi. Uz konecne sedenim "U tlustej koaly", aky honostny nazov pre tonto zapadnuty podnik. Pozeram do velmi bohateho jedalneho listka, usmievam sa dnes ma nedostanu, uz mam dnes dopredu vybrane co dnes budem konzumovat. Mam totizto problem si vzdy nieco vybrat z takaheo mnozstva, pri tychto veciach som nerozhodny vsetko by som si veru dal. Jedalny listok ma jednu super zvlasnost co by ocenila urcite 3d, vedla kolonky s cenou za normalnu porciu sa nachadza hned aj cena za porciu dvojitu. Oci mi padnu na vytuzeny tatarsky biftek, snad bude dobry naposledy ked som ho jedol mi celkom slusne chutil. Prichadza casnicka, spustim full scan celej postavy, celkom sa aj da. Krasne jej vytrca hole, sladke, hladke, chude brusko, presne ako to mam rad. Hned si rychlo predstavujem ako by sa ten tatarak odtial jedol. Uz je to tu, servirujumi moj vytuzeny tatarak a lukuske hody mozu zacat. Po vyse hodinovom napchavani odchadzam opat do prace, dnes to bude desne treba rozchodit ten server a web, no snad to uplne v pohode dnes zvladnem.

Je skoro pol desiatej vecer a konecne sa mi podarilo presvecit ostatnych nazhavenych kolegov - do prace a vypadnut z kancelarie prehovoriac ich na "jedno" pivko, to je tu fakt uplne uzastne neda a tomu pivu tu nic vytknut az na to ze sa hned mina. Zamierime znova do Tlustej koaly a nadajame sa spokojne pivom. Potom ma caka procedura ubytovania na hotely a konecne mozem ist vytuzene spat a snivat o mojej blodicke s modrymi ockami a 3mi milostnymi otvorimi. Uz lezim na postely a rozmyslam co a ako, z tych par piv sa mi mierne toci hlava tak sup sup zapnut notebook a pozriet nejaku kuca.pacu, uz vsak mierne ukakanu s vyhradenymi scenami, uvolnit sa a ist spokojne spat.

Druhy den

Je znova rano a mne sa vobec nechce vstavat, a sakra zase som zaspal, musim sa nastavit ten budik. Po niekolkych minutach sa obzeram po osadestve hotela, ta stara raspla co bola vcera na recepcii nestala veru ani za zmienku. Juj a uz som v jedalni, usmieva sa na mna blondata mladucka zenuska s otazkou Ruuuum nuuuuumer. Odpovedam trista osum, vchadzajuc dnu do velkej miestnosti hotelocej jedalne sa rozhladam co si dnes dobreho a chutneho, poripadne zdraveho dam. Ten betonovy salam a sunka mi vobec minule nechutila, tak siaham po bagete a mede, ten med je zase v takych mini kelimkoch, moj svet je v poslednom case cely mini, mini jedlo v lietadle, mini pohar, mini mydlo a mini sampon na izbe, mini kelimky s mini maslom a mini rozky- prve kolo. Zapijam to mojim osobnych mixom ktory sa sklada s nasledovneho, polka kavy a polka varenej cokolady z takeho huciaho automatu, celkom sa to aj da hadam mi nebude z toho zase moc zle. Po napraskani do seba, obehnem este raz bar, nakladam si zavarane lakavo vyzerajuce ovocie, nejake mandarinky a broskyne, skoda, ze tu nemaju slahacku a cokoladu, myslim ze by to celkom bodlo - druhe kolo. Podla tradicie sa citim uz plny, ale hups Slovak sa veru nezapre, tak sa znova utocim zo zalohy na bar, a nakladam si mini kolaciky, jej to su nejake nove tie som este nemal - tretie kolo.

Po zvladnuti doobedia v praci, dalo to veru dnes zabrat, ideme do nasej oblubenej cinskej retauracie, je to taky zapadakov v pasazi pri Vaclavaku. Vita nas nasa znama Jing a Jang, neviem ci sa tak naozaj vola, ale musel som im dat nejake krycie mena. Jedna je chuda s malimi utesenymi kozami a druha taka mansia, ale na kozy stala asi dva krat v rade ked jej pridelovali. Konecne ladne prichadza, teda skor sa dovali a cesky s cinskym prizvukom nas zdravi a podava jedalne listky, nechce sa mi v tom moc listovat vsetko same exluzivne nezname nazvy, je sakra dost hruby, tak hned zo zociatku si vyberam kung pao. To poznam z domu, takze by tam nemali co pokazit a arasidy mam celkom rad. Kolega , podotykam chudy ako prst, nema rad mastne a vyprazane jedla hlada nieco zvlastne presne podla jeho gusta , podla mna je tu sice zvlastne vsetko, ale budiz. Nieco objavil, nejaku rybu, najpr som mysle ze ukaze do akvaria a tam mu ju vylovia, bola tam aj pripona lao ale viac si nepamatam. Uz teraz viem ze ked je pri jedle lao donesu Vam hnusnu sladku omacku. Samozrjme sa pyta ci je to vyprazane a obalovane, dostava odpoved "Obalene NE" a spokojne usmievajuc caka co mu to prinesu. Vsimol som si aj z mojho rozhovuru a aj s rozhovuru kolegov s casnickou, ze chuda rozumie po cesky len malo a po slovensky vobec nie, len nazvy jedal a prosim a dakujem a tym jej veskera slovna zasoba z cestiny konci. Konverzuje tym sposobom ze zopakuje vetu, ktoru jej nieko povedal a s usmevom pritakava. Napada ma suvislost s tou reklamou na nejaky zanedbatelny intertnetovy server, kde prichadza babulka s chlapikom-nabijakom do cinskej restauracie so psom a hovori Postarajte sa mi o Bobika. Spokojne si sada za stol a caka co jej prinesu. Prichadza kuchar, ktory sa tak smieva ze keby nemal usi tak sa mu hlava otvory a s prijatelnym gestom otvara mysu a hovori "Bobika" ...
Presne tak to funguje v tychto cinskych restauraciach a nerozumeju Vam vobec nic. Este objavim na stole taku cervenu stiplavu omacku a nakladam si z nej velku prciu s usmevom na tvari ochtnavajuc prehlasim "Ved vobec nie je stiplava", avsak nestihol som to ani dopovedat, rozkaslal som sa a vyhrkli mi slzy ...
_________________
Thanks all folks
Tazi

napísanísané:: 20.2.2006

prečítalo:: 1551 ludí