V obchode

autor:: miso

rubrika:: psycho

Nie! Neberte si ho. Veď sa len naňho pozrite – nohy vážky, zlámané krídla, ruky z múky a prachu ciest. To do tej katastrofy, keď sa tváril, že sa nič nestalo. No a teraz z neho ostalo len toto – zopár zvyškov, ktoré čakajú, kedy ich uložia do kvetináča, aby zhnili, alebo snáď vyklíčili.


Neberte si ho. Radšej si kúpte tuto rybičky, čo otvárajú na seba papuľky v nemom úžase a od samej radosti sa štipkajú do stehna. Nebudú vás rušiť, nebudú vás otravovať. Žiaden bzukot, ako sa na majiteľa tisícich párov muších očí patrí. Žiadne cvrlikanie cyranovského cvrčka. Nič, len ticho v bazéniku dúhových farieb, kde sa stretávajú makrely a priaľujú si vonné krabie tyčinky.


Alebo tuto. Výber máme naozaj široký. Korytnačk. Nech vás nemätie jej pomalosť. To len oddychuje. Viete, včera mala ťažký deň. Nemýľte sa, jej ledabolý krok nie je večný. To len teraz, kým je v melase (užíva si ako v žite). Potom sa určite rozbehne. Raz.


A čo tak gekóny? Či filodendróny? Nič vás nezaujalo? Akácie, vakácie, pavúky, šváby, myši, vlky, vtáky, býky? Nič? Tak ja vám ho zabalím. Ale nedostanete nič – potvrdenku, ani baliaci papier, keď ho budete chcieť reklamovať, dajte to rovno k najvyššiemu súdu. Ja ho späť už nezoberiem. Predsa nechcete toho salamandra? Nie... Tak tu máte ten kvetináč, ak by vás raz omrzel.

napísanísané:: 5.6.2004

prečítalo:: 1530 ludí