Saxo

autor:: aJSha

rubrika:: psycho

Saxo si každé ráno poslušne zakladá okolo lebky oceľovú obruč. Má strach, lebo mu vraj rastie mozog. Vláči za sebou kadiaľ kráča pár uzemňovacích elektród. Vraj aby v špičkách jeho mentálnej koncentrácie a tvorivosti nedošlo k najhoršiemu. Ťažké... , ťažké. Nik mu nevysvetlí, ako to chodí. Jeho osobnosť, meniaca sa podľa úhľadne vyžehlených rovín má svoje presné predpisy. Raz je kľudný, inokedy ufňukaný, potom rozrušený a nie zriedka býva ded. Má rád kľud. Žiadne kruhy na hladine, nijaký spád. Aj srdce mu bije tichšie, aby ho nerušilo aj tep v spánkoch často radšej mlčí. Zrkadlo v jeho duši klame a vrhá do Saxovej šedej kôry mozgovej len pár prasiatok odrazených z okolitého sveta. Jeho mozgom oklamané zmysly po prefiltrovaní všetkých podnetov vytvárajú obraz raja, nezladeného s realitou. Nevníma rachot električky, trúbenie klaksónov, vrešťanie alarmov, ani jačanie akéhosi tiež hudobného telesa z reproduktorov nad predajňou hudobnín. A tak, keď kráča preľudneným, presmogovaným a pretechnizovaným svetom, plným posmeškov, nepochopenia, pohŕdania ba často i zdesenia, usmieva sa ako blažený blázon. Tichý, neškodný blázon. Chodiaca ukážka všetkého, čo dokážeme pokladať za odpudivé a poľutovaniahodné.
Presúša sa celý deň vo svojom malom svete. Je zvyknutý na pár udalostí, čo mu privádzajú vrchol rozkoše. Ktosi zaňho chápe a vníma čas, priestor, príčiny, dôsledky a dokonca zaňho často prezentujú jeho vlastné reakcie a každý jeho životný prejav dokonale rozanalyzujú.
Ľudia sa stŕhajú, odvracajú zrak a prikrčene sa ponáhľajú na druhú stranu ulice a preč. Nie sú dôležití, lebo ich chabé aury sa ho nedotýkajú. Je mimo ich vlnových dĺžok a žije neohrozene ďalej.
Stáva sa mu v jednom okamihu medzi zobudením a zaspávaním, že cíti bezdôvodnú vôňu a počuje ešte milší hlas odnikiaľ. Ale nikdy nevie kedy to príde a je nepripravený a zaskočený a nerád, že táto ilúzia mizne presne tak rýchlo a nepochopiteľne, ako vzniká.



Občas ho vídam a ..... bože .... z opovrhnutím zisťujem, ako sa mu tiež vyhýbam....

napísanísané:: 19.1.2004

prečítalo:: 1408 ludí